Avokádo s rybí náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Avokádo s rybí náplní
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 33208 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Avokádo |
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
7 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Pstruh |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Zakysaná smetana |
5 g | Petržel - nať |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 57,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,4mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Cibule, Citronová šťáva, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Pstruh, Sůl, Zakysaná smetana, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Avokádo s rybí náplní postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Zeleninu krátce povaříme v 500 ml vody a slijeme. Tekutinu zachytíme a přidáme do ní sůl a lžíci citronové šťávy. |
2 | Pstruha omyjeme, vložíme do vývaru a povaříme asi 10 minut. Vyjmeme, odstraníme hlavu, kosti, rybu nakrájíme na kousky. |
3 | Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, vydlabeme dužinu tak, aby zůstal 1/2cm okraj, zakapeme citronovou šťávou. Vydlabanou dužinu rozmixujeme se smetanou a mlékem, osolíme, opepříme, omáčku ochutíme trochou citronové šťávy. |
4 | Pstruha, papriky a cibuli smícháme, osolíme, opepříme, směsí naplníme avokáda. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Použijeme menšího pstruha.