Zelenina dušená s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina dušená s kuřecím masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 33210 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
250 g | Fazolové lusky zelené |
2 ks | Kedlubna |
400 g | Kuřecí prsa |
370 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 773,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Kedlubna, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina dušená s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev a kedlubny nakrájíme na plátky, fazolky několikrát překrojíme. |
2 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opečeme je v kastrolu na oleji, přidáme připravenou zeleninu, na plátky nakrájené žampiony a vše chvíli podusíme. |
3 | Přidáme nasekané bylinky, přilijeme 750 ml vody, vaříme asi 15 minut. |
4 | Maso vyjmeme, po vychladnutí nakrájíme na kousky. Vrátíme do kastrolu, osolíme a opepříme. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |