Ravioli se šalvějovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli se šalvějovou omáčkou
Ravioli se šalvějovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33212 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Cibulka jarní |
60 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Ravioli -masové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 354,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Těstoviny Ravioli -masové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli se šalvějovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Osmažíme na másle asi 2 minuty nakrájené jarní cibulky a nasekanou šalvěj. Směs osolíme a opepříme podle chuti. Ravioli vaříme ve slané vodě al dente, scedíme je, necháme okapat a vrátíme do hrnce. |
2 | Omáčku nalijeme na těstoviny a protřeseme. Pokrm dáme na talíře, posypeme parmezánem, ozdobíme lístky šalvěje a servírujeme. |
Poznámka
Šalvěj, která má silnou vůni a kořeněnou chuť, nepřidáváme do pokrmů ve velkém množství.