Tortellini na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortellini na houbách
Tortellini na houbách
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33213 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
200 g | Houby čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
3 g | Muškátový oříšek |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
320 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Tortellini |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 342,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Tortellini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortellini na houbách postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. Houby pokrájíme na proužky, citron důkladně omyjeme a ostrouháme z něj kůru. |
2 | Houby krátce smažíme na másle při střední teplotě, vmícháme do nich drcený česnek, smetanu, citronovou kůru a muškátový oříšek,dochutíme pepřem a solí. Povaříme 1-2 minuty, průběžně promícháváme, přidáme strouhaný parmezán a omáčku ještě asi 3 minuty zahříváme při mírné teplotě. |
3 | Omáčku nalijeme na tortellini a opatrné promícháme. Jednotlivé porce můžeme ozdobit hrubě mletým pepřem a snítkami petržele. |