Recept

Králičí zadek s houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 33216
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
250 g Houby čerstvé
3 dl Hovězí vývar základní
1,5 kávová lžička Jalovec
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kg Králičí maso
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
80 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
bramboráčky
1,4 kg Brambory
1 ks Jablka
100 g Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl mořská
50 g Sýr Krkonošský pivní
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,140 kcal
Kilojoule 4 770kJ
30% Sacharidy 108 g
57% Tuky 43 g
96% Sodík 2 g
142% Bílkoviny 80 g

Králičí zadek s houbami postup přípravy receptu:

1

Připravíme těsto na bramboráčky: očistíme a omyjeme brambory a jedno jablko. Vše jemně nastrouháme, v míse smícháme s hladkou moukou, vejcem, mlékem, pepřem, solí a pivním sýrem. Dobře promíchané těsto malou naběračkou naléváme do pánve na rozpálený olej a smažíme malé bramboráčky o průměru asi 10 cm a síle 5-7 mm. Bramboráčky usmažíme z každé strany dozlatova. (Smažíme je v průběhu dopékání masa.)

2

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno. Očistíme a omyjeme čerstvé houby, pokrájíme je na plátky. Slaninu pokrájíme na proužky.

3

Omytý a rozporcovaný zadek z králíka naporcujeme, prošpikujeme slaninou, odblaníme, osolíme, posypeme roztlučeným kmínem a čerstvě roztlučeným jalovcem.

4

V pekáči rozpálíme sádlo a porce králíka zprudka orestujeme dozlatova z každé strany. Přilijeme hovězí vývar, pekáč zakryjeme, zmírníme teplotu a králíka dusíme přibližně 30 minut. Pak přidáme cibuli, houby, promícháme a dopékáme v předehřáté troubě při 220 °C.

5

Králičí zadek s houbami dáme na talíře, obložíme bramboráčky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept