Tortellini na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortellini na slanině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33217 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
60 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
420 g | Passata (drcená rajčata) |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Tortellini |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 96,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Tortellini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortellini na slanině postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
2 | V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji při střední teplotě asi 5 minut slaninu, česnek a cibuli. Průběžně promícháváme. |
3 | Přidáme chilli papričky a konzervovaná rajčata i s nálevem, omáčku 10 minut vaříme. Vmícháme smetanu a bazalku a ještě asi minutu povaříme. Omáčku nalijeme na těstoviny, zamícháme a servírujeme. |