Brusinkový salát s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brusinkový salát s krůtím masem
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33218 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
85 g | Brusinky |
25 g | Brusinky sušené |
2 ks | Cibule červená |
2 ks | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
0,5 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 537,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Limetková šťáva, Okurka salátová, Salát ledový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Brusinky sušené, Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brusinkový salát s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na slabé plátky. Osolíme, opepříme, potřeme olejem. |
2 | Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a krůtí maso ně něm zprudka opečeme. Maso odložíme stranou na talíř. |
3 | Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, osmahneme na něm na nudličky nakrájenou cibuli. Plátky krůtího masa nakrájíme na nudličky. |
4 | Na připravené talíře rozdělíme očištěné listy ledového salátu, na kolečka nakrájenou okurku, opečenou cibuli, krůtí maso a sušené brusinky. Nakládané brusinky promícháme s limetkovou šťávou, 2 lžícemi vody a vypečenou šťávou z krůtího masa. Salát zálivkou pokapeme a ihned podáváme. |