Těstoviny s cibulovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s cibulovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3322 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
125 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Provensálské koření |
200 g | Šunka krůtí |
500 g | Těstoviny konzumní |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 5,9mg |
Draslík | 267,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Šunka krůtí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Provensálské koření, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s cibulovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme těstoviny v osolené vodě. |
2 | Oloupeme cibuli, nakrájíme a osmahneme na oleji. Zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vývarem a mlékem. |
3 | Směs vaříme za občasného míchání, vznikne hustší omáčka, kterou dochutíme solí a bylinkami. |
4 | Krůtí šunku nakrájíme na proužky, kterými zdobíme těstoviny s omáčkou. |