Žlutý meloun se sušenými rajčátky a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žlutý meloun se sušenými rajčátky a mozzarellou
Žlutý meloun se sušenými rajčátky a mozzarellou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33220 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
0,5 ks | Čekanka |
0,5 ks | Meloun žlutý |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
50 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
150 g | Mozzarella |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 596,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Čekanka, Meloun žlutý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Mozzarella mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žlutý meloun se sušenými rajčátky a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Meloun oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na menší kousky. Vložíme do salátové mísy, přidáme nahrubo nasekanou rukolu, čekanku a olivový olej. |
2 | Salát rozdělíme na připravené talíře, navrch poklademe nakrájená sušená rajčátka a na kostičky nakrájenou mozzarellu, zakápneme balzamikovým octem, podle chuti osolíme a opepříme. |