Recept

Variace salátů se ztraceným vejcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 33223

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Ciabatta
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Rukola
80 g Salát Polníček
100 g Salát ledový
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
100 g Špenát listový čerstvý
200 g Žampiony čerstvé
Zálivka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 540kJ
5% Sacharidy 17 g
36% Tuky 27 g
28% Sodík 558 mg
29% Bílkoviny 16 g

Variace salátů se ztraceným vejcem postup přípravy receptu:

1

Ledový salát, rukolu, polníček a špenát omyjeme, očistíme, natrháme na kousky. Vložíme do velké salátové mísy. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a společně s pažitkou osmahneme na pánvi.

2

Osmažené žampiony přidáme k salátům. Na pánvi na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme také k salátům. Ciabattu nakrájíme na kostičky a také osmahneme na pánvi dokřupava.

3

Do kastrůlku s vařící vodou necháme sklouznout rozklepnutá vejce a 4 minuty povaříme. Smícháme dijonskou hořčici, citronovou šťávu, olivový olej, plátky česneku, špetku soli a pepře, takto připravenou zálivkou přelijeme salát. Důkladně promícháme, rozdělíme na připravené talíře a na každý talíř navrch položíme jedno uvařené vejce, posypeme opečenou ciabattou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept