Žloutková kolečka se sněhem a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutková kolečka se sněhem a ořechy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33224 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
80 g | Cukr moučkový |
120 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na sníh | |
200 g | Cukr krupice |
200 g | Ořechy vlašské |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 156,8mg |
Draslík | 147,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutková kolečka se sněhem a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Na vále vypracujeme těsto z mouky, změklého másla, cukru a žloutků. Hladké těsto zabalíme do fólie a necháme alespoň hodinu v chladničce. Poté těsto rozválíme na placku, vykrajujeme kolečka a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě do bleda. |
2 | V mezičase připravíme sníh. Bílky ušleháme do pevné pěny, zašleháme cukr, opatrně vmícháme mleté ořechy. |
3 | Na ozdobu vyloupeme vlašské ořechy a nakrájíme na větší kousky. |
4 | Pěnu dvěma lžičkami klademe na upečená kolečka, na vrch položíme kousek vlašského ořechu, klademe na plech vyložený pečícím papírem. Sušíme v troubě zhruba dvacet minut. |