Fazolkový salát s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkový salát s nivou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33226 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
10 dkg | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Ciabatta |
200 g | Fazolové lusky zelené |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
140 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 ks | Vejce slepičí |
Zálivka | |
---|---|
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 288,6mg |
Draslík | 493,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Ciabatta, Fazolové lusky zelené, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Ocet vinný červený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolkový salát s nivou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si zálivku do které smícháme 2 lžičky dijónské hořčice, 2 lžíce vinného octa, 6 lžic olivového olej, špetku soli a pepře. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm stroužek česneku a na kostičky nakrájenou slaninu. Po dvou minutách přidáme na kostičky nakrájenou ciabattu a opékáme dozlatova. |
3 | Do vroucí vody ponoříme vejce a necháme 7 minut vařit, pak je zchladíme, oloupeme a odložíme stranou. Zelené fazolky omyjeme, očistíme a necháme 5 minut blanšírovat v osolené vroucí vodě, poté je slijeme a necháme okapat. |
4 | Ve velké salátové míse smícháme fazolky, osmaženou slaninu, ciabattu, nasekanou rukolu a na kostičky nakrájenou nivu. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Rozdělíme na talíře a navrch položíme rozpůlená vejce. |