Recept

Brokolicový salát s ementálem a volským okem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 33228

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Balsamico ocet
500 g Brokolice
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 656kJ
3% Sacharidy 10 g
42% Tuky 31 g
19% Sodík 389 mg
37% Bílkoviny 21 g

Brokolicový salát s ementálem a volským okem postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na rozpálené pánvi dozlatova. Brokolici omyjeme, očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut, poté slijeme, necháme okapat, rozdělíme na připravené talíře. Zakápneme olivovým olejem a balzamikovým octem.

2

Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, vyklepneme na ni vejce tak, aby vznikla volská oka, nijak nemícháme.

3

Na brokolici nasypeme osmaženou slaninu, nastrouhaný ementál a připravené volské oko. Před podáváním dosolíme a dopepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept