Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33229
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

60 g Bazalka
500 g Lasagne
3 polévková lžíce Oříšky piniové
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
Sýrová náplň
3 g Muškátový oříšek
5 g Pepř černý mletý
750 g Ricotta
50 g Sýr Parmezán
Rajčatová omáčka
2 stroužek Česnek
120 g Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
800 g Passata (drcená rajčata)
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
Bešamelová omáčka
60 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
35 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 610 kcal
Kilojoule 2 551kJ
18% Sacharidy 64 g
35% Tuky 26 g
24% Sodík 475 mg
44% Bílkoviny 25 g

Trojbarevné lasagne postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem nebo olejem. Plátky těsta povaříme po 2-3 kusech ve slané vodě asi 3 minuty. Vyjmeme je a odložíme na vlhký ubrousek.

2

Sýrová náplň: Sýr ricotta smícháme s parmezánem, muškátovým oříškem a pepřem.

3

Rajčatová omáčka: Nakrájenou cibuli smažíme na oleji za občasného zamíchání asi 10 minut. Potom přidáme drcený česnek, ještě asi minutu smažíme. Vmícháme rajčata a rajčatový protlak a přivedeme omáčku k varu. Průběžně promícháváme. Potom stáhneme oheň, za občasného zamíchání vaříme asi 15 minut do zhoustnutí.

4

Bešamelová omáčka: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, odstavíme ji a postupně do ní vmícháme mléko. Omáčku potom znovu průběžně promícháváme a zahříváme, dokud nezačne houstnout. Odstavíme a vmícháme vejce. Potom zahříváme téměř k varu, vařit se však nesmí. Přidáme sýr, osolíme a opepříme.

5

Rozehřejeme troubu na 200 °C. Na dno zapékací mísy rozložíme čtvrtinu plátků těsta, upravíme na ně třetinu množství náplně. Zasypeme bazalkou a polijeme třetinou množství rajčatové omáčky. Vrstvy střídáme, končíme plátky těsta.

6

Na poslední vrstvu těsta dáme bešamelovou omáčku, povrch uhladíme. Posypeme jej směsí strouhanky, piniových oříšků, papriky a parmezánu. Pokrm zapékáme 45 minut dozlatova.

Poznámka

Zapečené lasagne snadněji nakrájíme, necháme-li je před podáváním asi 10 minut odpočinout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept