Recept

Čekankový salát s fetou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 33232

Ingredience

150 g Hroznové víno
4 polévková lžíce Olej olivový
50 g Rukola
100 g Salát ledový
200 g Sýr Feta
1 ks Tymián čerstvý
100 g Čekanka
Zálivka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Med včelí
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 937kJ
5% Sacharidy 18 g
23% Tuky 17 g
14% Sodík 283 mg
8% Bílkoviny 5 g

Čekankový salát s fetou postup přípravy receptu:

1

Zálivku připravíme tak, že smícháme olej, citronovou šťávu, med, tymián, sůl a pepř.

2

Hroznové víno omyjeme, bobule překrojíme. Ledový salát, čekanku a rukolu omyjeme, listy natrháme na větší kousky. Dáme do salátové mísy a smícháme s bobulemi hroznového vína a polovinou zálivky. Na pánvi rozpálíme olej a kostičky fety na něm ze všech stran opečeme.

3

Salát rozdělíme na připravené talíře, zalijeme zbytkem zálivky, navrch dáme opečené kostky sýra, ozdobíme tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept