Čekankový salát s fetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čekankový salát s fetou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33232 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
100 g | Čekanka |
150 g | Hroznové víno |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Rukola |
100 g | Salát ledový |
200 g | Sýr Feta |
1 ks | Tymián čerstvý |
Zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Med včelí |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 304,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Hroznové víno, Salát ledový, Tymián čerstvý, Citronová šťáva, Med včelí, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Rukola, Sýr Feta, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čekankový salát s fetou postup přípravy receptu:
1 | Zálivku připravíme tak, že smícháme olej, citronovou šťávu, med, tymián, sůl a pepř. |
2 | Hroznové víno omyjeme, bobule překrojíme. Ledový salát, čekanku a rukolu omyjeme, listy natrháme na větší kousky. Dáme do salátové mísy a smícháme s bobulemi hroznového vína a polovinou zálivky. Na pánvi rozpálíme olej a kostičky fety na něm ze všech stran opečeme. |
3 | Salát rozdělíme na připravené talíře, zalijeme zbytkem zálivky, navrch dáme opečené kostky sýra, ozdobíme tymiánem. |