Dušené okurky s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené okurky s rýží
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33233 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
220 g | Mrkev kořen |
800 g | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř cayenský |
120 g | Rýže dlouhozrnná |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 16,8mg |
Draslík | 522,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Okurka salátová, Pepř cayenský, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Rýže dlouhozrnná, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené okurky s rýží postup přípravy receptu:
1 | Okurky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme zrníček. Mrkev očistíme, spolu s okurkami nakrájíme na nudličky. |
2 | V kastrolu rozehřejeme máslo a podusíme na něm oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a mrkev asi 5 minut. Přilijeme vývar, uvedeme do varu. Vsypeme propláchnutou rýži, pod pokličkou zvolna dusíme asi 5 minut. Přidáme okurky a dusíme ještě 10-15 minut. |
3 | Nakonec pokrm osolíme, okořeníme cayenským pepřem, ochutíme citronovou šťávou. Pro zjemnění vmícháme zakysanou smetanu. |