Maďarská zelná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarská zelná polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3324 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 kg | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Klobása Dunajská |
0,3 l | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
0,5 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 15,5mg |
Draslík | 574,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarská zelná polévka postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě, přidáme pokrájené zelí i s nálevem a vaříme. |
2 | Na slanině osmahneme cibulku a kolečka klobásy. Zaprášíme je paprikou. |
3 | Orestovanou klobásu přidáme do polévky a povaříme. |
4 | V hrnku rozšleháme hladkou mouku a mléko, směs vlijeme do polévky a povaříme. Osolíme a přidáme utřený česnek. |