Špenátový salát s uzeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát s uzeným lososem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33243 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Ciabatta |
180 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Hořčice |
300 g | Losos uzený |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 172,9mg |
Draslík | 835,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ciabatta, Fazolové lusky zelené, Losos uzený, Ocet vinný, Pažitka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát s uzeným lososem postup přípravy receptu:
1 | Zálivku připravíme smícháním hořčice, vinného octa, 3 lžící oleje, 1 lžíce vody a špetky soli. |
2 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní zelené fazolky, povaříme asi 3 minuty. Poté je vyjmeme, scedíme, necháme okapat. Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut, poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na osminky. |
3 | Lososa nakrájíme na proužky. Ciabattu nakrájenou na kostičky osmahneme na pánvi s olejem. |
4 | V salátové míse smícháme nasekaný špenát, fazolky, uzeného lososa, opečenou ciabattu, vše promícháme s připravenou zálivkou. Rozdělíme na talíře, navrch poklademe vejce a nasekanou pažitku. |