Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33245
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1000 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Prejt
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
4 ks Žemle tuková
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,062 kcal
Kilojoule 4 443kJ
13% Sacharidy 48 g
70% Tuky 52 g
30% Sodík 591 mg
44% Bílkoviny 25 g

Omeleta s prejtem postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle dozlatova. Vejce rozšleháme v mléce. Prejt nakrájíme na kousky a přidáme spolu s kostičkami žemle k mléku s vejci. Směs dobře osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a majoránkou.

2

V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, dokřupava na něm opečeme čtvrtinu slaniny nakrájené na kostičky. Přidáme čtvrtinu oloupané, nadrobno nakrájené cibule a zpěníme ji. Přidáme čtvrtinu žemlové směsi a pečeme omeletu z jedné strany. Opatrně obrátíme a pečeme po druhé straně. Stejným způsobem připravíme zbylé omelety.

3

Vhodnou přílohou je míchaný zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept