Recept

Lasagne s krevetami a mušlemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 33246

Ingredience

500 g Filé rybí
125 g Hřebenatka
500 g Krevety tygří - loupané
250 g Lasagne
500 ml Mléko plnotučné
80 g Mouka pšeničná hladká
125 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
25 g Petržel - nať
150 g Pórek
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sýr Parmezán
125 g Sýr Čedar
5 g Sůl
500 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 815 kcal
Kilojoule 3 412kJ
15% Sacharidy 54 g
52% Tuky 39 g
35% Sodík 693 mg
135% Bílkoviny 76 g

Lasagne s krevetami a mušlemi postup přípravy receptu:

1

Plátky těsta povaříme po 2-3 kusech ve slané vodě asi 3 minuty. Vyjmeme je a odložíme na vlhký ubrousek.

2

Krevety, rybí filé a hřebenatky nakrájíme na stejné kousky, překrájíme.

3

Kolečka pórku smažíme, průběžně promícháváme na másle asi minutu, přidáme mouku, ještě asi minutu mícháme. Postupně přidáme mléko a víno, až vznikne hladká kaše, kterou průběžně promícháváme, přivedeme k varu a vaříme při střední teplotě do zhoustnutí. Stáhneme oheň a omáčku mícháme ještě asi 3 minuty, potom ji odstavíme a přidáme do ní čedar, sůl a pepř. Na závěr vložíme do omáčky rybí maso a plody moře. Ještě asi minutu povaříme a odstavíme.

4

Polovinu omáčky s rybou a plody moře upravíme na plátky těsta. Navrch položíme další část plátků těsta, na ně zbylou omáčku a zakončíme vrstvou plátků těsta.

5

Povrch zalijeme smetanou, posypeme parmezánem promíchaným s petrželkou. Lasagne zapékáme 30 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept