Lasagne s krevetami a mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s krevetami a mušlemi
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33246 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Filé rybí |
125 g | Hřebenatka |
500 g | Krevety tygří - loupané |
250 g | Lasagne |
125 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko plnotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel - nať |
150 g | Pórek |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
125 g | Sýr Čedar |
50 g | Sýr Parmezán |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 178,2mg |
Draslík | 243,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 541,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebenatka, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Krevety tygří - loupané, Lasagne, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s krevetami a mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Plátky těsta povaříme po 2-3 kusech ve slané vodě asi 3 minuty. Vyjmeme je a odložíme na vlhký ubrousek. |
2 | Krevety, rybí filé a hřebenatky nakrájíme na stejné kousky, překrájíme. |
3 | Kolečka pórku smažíme, průběžně promícháváme na másle asi minutu, přidáme mouku, ještě asi minutu mícháme. Postupně přidáme mléko a víno, až vznikne hladká kaše, kterou průběžně promícháváme, přivedeme k varu a vaříme při střední teplotě do zhoustnutí. Stáhneme oheň a omáčku mícháme ještě asi 3 minuty, potom ji odstavíme a přidáme do ní čedar, sůl a pepř. Na závěr vložíme do omáčky rybí maso a plody moře. Ještě asi minutu povaříme a odstavíme. |
4 | Polovinu omáčky s rybou a plody moře upravíme na plátky těsta. Navrch položíme další část plátků těsta, na ně zbylou omáčku a zakončíme vrstvou plátků těsta. |
5 | Povrch zalijeme smetanou, posypeme parmezánem promíchaným s petrželkou. Lasagne zapékáme 30 minut dozlatova. |