Hráškový salát s fetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hráškový salát s fetou
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33247 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
100 g | Hrášek |
10 dkg | Prosciutto sušené |
100 g | Sýr Feta |
Zálivka | |
---|---|
1 ks | Máta |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 171,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Máta, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Prosciutto sušené, Sýr Feta, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hráškový salát s fetou postup přípravy receptu:
1 | Pánev rozpálíme, nasucho na ní opečeme prosciutto. Poté ho vyjmeme a odložíme stranou. |
2 | Hrášek povaříme 2 minuty v osolené vroucí vodě. Zálivku připravíme tak, že smícháme najemno nasekané lístky máty, 3 lžíce pomerančové šťávy, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli a pepře. |
3 | Uvařený hrášek slijeme, necháme okapat a rozdělíme na talíře společně s na kousky nakrájenou fetou. Ozdobíme opečeným prosciuttem a přelijeme zálivkou. |