Podkrkonošské špízy nadivoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podkrkonošské špízy nadivoko
Podkrkonošské špízy nadivoko
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33253 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Bažantí prsa |
8 ks | Bobkový list |
4 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
200 g | Hříbky čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
400 g | Srnčí kýta |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 89,0mg |
Draslík | 967,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Hříbky čerstvé, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bažantí prsa, Máslo bylinkové, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podkrkonošské špízy nadivoko postup přípravy receptu:
1 | Srnčí kýtu a bažantí prsa omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na tenké hranolky, srnčí kýtu prošpikujeme. Pak maso pokrájíme na malé medailonky. |
2 | Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na klínky, které zapíchneme pomocí jehly do bažantích prsou. Pak je nakrájíme na medailonky. |
3 | Oloupeme cibuli, pokrájíme na silnější kolečka. Maso potřeme bylinkovým máslem, osolíme, opepříme, každý kousek zabalíme do tenkého plátku prorostlé slaniny. Na grilovací jehly postupně a střídavě navlékáme zabalené maso s cibulí, 1-2 bobkové listy napíchneme mezi maso na jednu jehlu. Vše potřeme olivovým olejem a grilujeme do zlatohněda. |
4 | Z výpeku připravíme jemnou šťávu: do výpeku z grilovaného masa přimícháme tuhou šlehačku, kterou ochutíme několika kapkami citronové šťávy. |
5 | Grilované maso podáváme na jehle se šlehačkovou šťávou a podáváme s přílohou podle chuti. |
Poznámka
Podáváme s přílohou podle chuti: dušená rýže, bílý chléb nebo bílé pečivo.