Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33256
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
2 ks Šalotka
4 ks Sépie
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 922 kcal
Kilojoule 3 857kJ
8% Sacharidy 30 g
14% Tuky 11 g
197% Sodík 4 g
294% Bílkoviny 166 g

Sépie s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Sépie očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme na povrchu i uvnitř.

2

Na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou šalotku s česnekem. Přidáme sépie, krátce je opečeme po všech stranách. Podlijeme vínem a zvolna dusíme, až se tekutina odpaří na polovinu.

3

Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, odstraníme semínka, dužinu nakrájíme na kostičky. Přidáme k sépiím a dusíme ještě 8 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

4

Pokrm upravíme na plochou mísu, zakapeme citronovou šťávou, obložíme plátky omytého citronu. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept