Krůtí salát s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí salát s fenyklem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33257 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Fenyklová semínka |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
400 g | Krůtí prsa |
100 g | Mouka rýžová |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
100 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá uzená |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Zálivka | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Ocet Sherry |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 606,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 10,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Krůtí prsa, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Mouka rýžová, Olej olivový, Pepř černý mletý, Ocet Sherry, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka, Paprika mletá uzená nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí salát s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Zálivku připravíme smícháním sherry octa, olivového oleje a cukru, vše promícháme a odložíme stranou. |
2 | Krůtí prsa rozkrájíme na nudličky, v míse promícháme s na plátky pokrájeným česnekem, uzenou paprikou, fenyklovými semínky a špetkou soli. V pánvi rozpálíme olej a krůtí nudličky na něm opečeme. Poté je vyjmeme a uchováváme v teple. |
3 | V misce promícháme rýžovou mouku se solí a pepřem, kousky fenyklu ve směsi obalíme. Na pánvi rozpálíme olej, fenykl osmažíme do zlatova. |
4 | Na připravené talíře rozdělíme krůtí maso, osmažený fenykl, vše zalijeme připravenou zálivkou, ozdobíme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.