Recept

Dýňové plátky s kuskusem

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 33260

Ingredience

2 ks Cibule červená
400 g Dýně
400 g Klobása Chorizo
200 g Kuskus
7 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 869 kcal
Kilojoule 3 635kJ
18% Sacharidy 63 g
70% Tuky 53 g
42% Sodík 832 mg
62% Bílkoviny 35 g

Dýňové plátky s kuskusem postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, očistíme, nakrájíme na osminky, 5 minut blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté je slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple. Dýni omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, na pánvi s 2 lžícemi olivového oleje zprudka opečeme. Vyjmeme a uchováváme v teple.

2

Kuskus nasypeme do misky, zalijeme 400 ml zeleninového vývaru, necháme 10 minut působit, dokud se tekutina nevsákne.

3

Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje, na kolečka nakrájenou klobásku posypanou rozmarýnem na ní opečeme.

4

Na připravené talíře rozdělíme kuskus, navrch klademe opečené dýňové plátky, cibuli a kousky klobásy. Před podáváním pokrm opepříme.

Poznámka

Podáváme s opečeným toastovým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept