Recept

Harrachovský smažený řízek z divočiny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33263
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Kančí kýta
1 dl Olej stolní
2 kávová lžička Pepř bílý
1,5 polévková lžíce Sůl
marináda
2 špetka Chilli koření mleté
2 polévková lžíce Hořčice francouzská
1,5 kávová lžička Jalovec
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
1 špetka Tymián sušený
2 dl Víno červené
trojobal
1 dl Mléko plnotučné
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Strouhanka
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 423kJ
9% Sacharidy 31 g
30% Tuky 22 g
49% Sodík 973 mg
94% Bílkoviny 53 g

Harrachovský smažený řízek z divočiny postup přípravy receptu:

1

Kančí uležené maso z kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky. Maso trochu naklepeme, osolíme podle chuti, opepříme bílým pepřem.

2

Připravíme marinádu: do mísy dáme červené víno, tymián, hořčici, chilli, roztlučený jalovec, rozmarýn a olivový olej. Maso touto směsí potřeme a uložíme nejlépe do kameninové nebo porcelánové nádoby, zbytek směsi přidáme k masu a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

3

Řízky obalíme v trojobalu: hladká mouka + rozšlehané vejce s mlékem + strouhanka.

4

V pánvi rozpálíme olej, řízky zvolna smažíme z každé strany 7-10 minut podle toho, jak je zvíře staré.

Poznámka

Ke kančím řízkům podáváme bramborový salát nebo šťouchané brambory s cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept