Harrachovský smažený řízek z divočiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Harrachovský smažený řízek z divočiny
Harrachovský smažený řízek z divočiny
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33263 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Kančí kýta |
1 dl | Olej stolní |
2 kávová lžička | Pepř bílý |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
marináda | |
---|---|
2 špetka | Chilli koření mleté |
2 polévková lžíce | Hořčice francouzská |
1,5 kávová lžička | Jalovec |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
1 špetka | Tymián sušený |
2 dl | Víno červené |
trojobal | |
1 dl | Mléko plnotučné |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Strouhanka |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 152,3mg |
Draslík | 153,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 207,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 127,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Pepř bílý, Sůl, Chilli koření mleté, Rozmarýn sušený, Tymián sušený, Víno červené, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Hořčice francouzská, Jalovec, Olej olivový, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Harrachovský smažený řízek z divočiny postup přípravy receptu:
1 | Kančí uležené maso z kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky. Maso trochu naklepeme, osolíme podle chuti, opepříme bílým pepřem. |
2 | Připravíme marinádu: do mísy dáme červené víno, tymián, hořčici, chilli, roztlučený jalovec, rozmarýn a olivový olej. Maso touto směsí potřeme a uložíme nejlépe do kameninové nebo porcelánové nádoby, zbytek směsi přidáme k masu a odložíme na 2 hodiny do chladničky. |
3 | Řízky obalíme v trojobalu: hladká mouka + rozšlehané vejce s mlékem + strouhanka. |
4 | V pánvi rozpálíme olej, řízky zvolna smažíme z každé strany 7-10 minut podle toho, jak je zvíře staré. |
Poznámka
Ke kančím řízkům podáváme bramborový salát nebo šťouchané brambory s cibulkou.