Recept

Kořeněný salát z červené řepy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 33264

Ingredience

10 dkg Anglická slanina
2 polévková lžíce Cukr třtinový
4 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet Sherry
1 kávová lžička Olej olivový
1 ks Pomeranče
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 kávová lžička Zázvor mletý
500 g Červená řepa
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 294kJ
11% Sacharidy 40 g
477% Tuky 358 g
16% Sodík 330 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kořeněný salát z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Mrkev omyjeme, očistíme a 2 minuty vaříme ve vroucí osolené vodě. Poté ji slijeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

2

Do rozpálené pánve dáme zázvor, cukr, pomerančovou kůru a šťávu, ocet, skořici, zvolna zahříváme. Přidáme uvařenou na kostičky nakrájenou červenou řepu a mrkev, necháme prohřát.

3

Špenát a slaninu vložíme do mísy, přidáme červenou řepu s mrkví, zakápneme šťávou z pánve. Vše důkladně promícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept