Kořeněný salát z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný salát z červené řepy
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33264 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
10 dkg | Anglická slanina |
500 g | Červená řepa |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet Sherry |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 ks | Pomeranče |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
100 g | Špenát listový čerstvý |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 739,1mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Červená řepa, Cukr třtinový, Pomeranče, Skořice mletá, Špenát listový čerstvý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet Sherry, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný salát z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Mrkev omyjeme, očistíme a 2 minuty vaříme ve vroucí osolené vodě. Poté ji slijeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. |
2 | Do rozpálené pánve dáme zázvor, cukr, pomerančovou kůru a šťávu, ocet, skořici, zvolna zahříváme. Přidáme uvařenou na kostičky nakrájenou červenou řepu a mrkev, necháme prohřát. |
3 | Špenát a slaninu vložíme do mísy, přidáme červenou řepu s mrkví, zakápneme šťávou z pánve. Vše důkladně promícháme a ihned podáváme. |