Tagliatelle s omáčkou pomodoro - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s omáčkou pomodoro
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33265 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
40 g | Bazalka |
60 g | Cibule |
40 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
800 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
500 g | Tagliatelle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 67,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s omáčkou pomodoro postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Udržujeme teplé. |
2 | Rozpálíme olej. Přidáme nakrájenou cibuli, mícháme při střední teplotě do změknutí. Vmícháme rajčata a podusíme je 5-6 minut, až |
3 | omáčka mírně zhoustne. Osolíme ji a opepříme. Vmícháme lístky bazalky, ještě asi minutu povaříme. Omáčku nalijeme na teplé těstoviny a lehce protřeseme. |
Poznámka
K tomuto pokrmu se hodí nastrouhaný parmezán. Můžeme ho buď přidat do omáčky, nebo jím pokrm posypat.