Roláda se zelím a hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda se zelím a hříbky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33266 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Hříbky čerstvé |
6 g | Kmín drcený |
500 g | Listové těsto |
30 g | Sádlo škvařené |
9 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
900 g | Zelí červené - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 42,4mg |
Draslík | 359,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Zelí červené - sterilizované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda se zelím a hříbky postup přípravy receptu:
1 | Na velké pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme cibulku dozlatova. Přidáme sterilované červené zelí, nakrájené hříbky, sůl a kmín, necháme podusit doměkka, dokud všechna tekutina nevysmahne. |
2 | Z listového těsta vyválíme dva pláty, na ně rozložíme zelnou směs až do okrajů. Zabalíme do rolády, na koncích pevně stiskneme, aby se při pečení náplň nevyvalila. Rolády pomažeme rozšlehaným vejcem, dáme do středně vyhřáté trouby péct asi na hodinu, až povrch zezlátne. |