Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 140 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 33269
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

15 g Droždí
50 g Mandle
160 g Máslo čerstvé
300 g Mouka polohrubá
Na namáčení
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
100 ml Voda pitná
Na obalení
4 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 ks Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 925kJ
14% Sacharidy 49 g
36% Tuky 27 g
5% Sodík 91 mg
15% Bílkoviny 8 g

Lomnické suchary postup přípravy receptu:

1

V hrnku rozetřeme droždí se lžičkou cukru, přidáme lžíci mléka a lžíci mouky, na teple necháme vzejít.

2

Do mísy prosejeme mouku, vlijeme vykynutý kvásek, rozkrájíme změklé máslo a nasekané mandle, které jsme spařili a oloupali. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, které necháme alespoň dvě hodiny kynout.

3

Z vykynutého těsta vyválíme váleček o průměru asi čtyři centimetry, vložíme na plech vyložený pečícím papírem, necháme opět kynout alespoň hodinu. Poté pečeme v předehřáté troubě.

4

Druhý den váleček krájíme na plátky, namáčíme v řídkém vařeném škrobu, obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou. Usušíme na plechu.

5

Na škrob rozmícháme ve vodě Solamyl, svaříme, necháme vychladnout za občasného míchání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept