Fettucine s omáčkou Alfredo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettucine s omáčkou Alfredo
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33271 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
90 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
320 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 112,4mg |
Draslík | 59,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettucine s omáčkou Alfredo postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. |
2 | V průběhu vaření těstovin rozpustíme na pánvi máslo. Přidáme parmezán a smetanu, průběžně promícháváme, přivedeme k varu. Snížíme |
3 | teplotu a omáčku mícháme do zhoustnutí. Ochutíme petrželkou, solí a pepřem. |
4 | Omáčku nalijeme na těstoviny a dobře protřeseme, aby se těstoviny omáčkou obalily. |
Poznámka
Pokrm můžeme ozdobit čerstvými bylinkami, např. snítkami tymiánu.