Kynuté pirohy s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté pirohy s masem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 33273 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 ml | Mléko polotučné |
3 dl | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Rohlíky bílé |
30 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové maso pečené |
Na těsto | |
---|---|
10 g | Cukr krupice |
5 g | Droždí |
100 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 158,6mg |
Draslík | 92,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Vepřové maso pečené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté pirohy s masem postup přípravy receptu:
1 | Z mléka, droždí, cukru a špetky soli připravíme kvásek. V míse smícháme mouku, máslo, vejce a nakonec vyběhlý kvásek a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi hodinu kynout. |
2 | Mezitím na pánvi osmažíme cibuli na sádle, přidáme nakrájenou housku namočenou v mléce, sůl, pepř a spolu s pečeným vepřovým masem všechno semeleme na masovém strojku. Z vykynutého těsta vyválíme plát, který nakrájíme na čtverce, do masové směsi přimícháme vejce, vzniklou hmotou čtverce naplníme a přeložíme do trojúhelníků. Strany pořádně stiskneme, aby se nerozlepovaly. Pirohy osmažíme na rozpáleném oleji a ještě horké podáváme. |