Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 33273
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
50 ml Mléko polotučné
3 dl Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Rohlíky bílé
30 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso pečené
Na těsto
10 g Cukr krupice
5 g Droždí
100 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 734 kcal
Kilojoule 3 070kJ
7% Sacharidy 25 g
87% Tuky 65 g
19% Sodík 385 mg
25% Bílkoviny 14 g

Kynuté pirohy s masem postup přípravy receptu:

1

Z mléka, droždí, cukru a špetky soli připravíme kvásek. V míse smícháme mouku, máslo, vejce a nakonec vyběhlý kvásek a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi hodinu kynout.

2

Mezitím na pánvi osmažíme cibuli na sádle, přidáme nakrájenou housku namočenou v mléce, sůl, pepř a spolu s pečeným vepřovým masem všechno semeleme na masovém strojku. Z vykynutého těsta vyválíme plát, který nakrájíme na čtverce, do masové směsi přimícháme vejce, vzniklou hmotou čtverce naplníme a přeložíme do trojúhelníků. Strany pořádně stiskneme, aby se nerozlepovaly. Pirohy osmažíme na rozpáleném oleji a ještě horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept