Topinky s uzenou makrelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Topinky s uzenou makrelou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33275 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 krajíc | Chléb toastový |
200 g | Makrela uzená |
20 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Rohlíky bílé |
60 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
5 g | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 53,0mg |
Draslík | 399,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 72,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Makrela uzená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Eidam cihla 40%, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Topinky s uzenou makrelou postup přípravy receptu:
1 | V míse namočíme nakrájený rohlík do mléka. Když je nasáklý, přidáme pepř, maso z uzené makrely, utřeme do husté hmoty, kterou ředíme postupně smetanou až do pěnové konzistence. Plátky toastového chleba namažeme ze spodní strany máslem, z druhé strany rybí pěnou, rozložíme do pekáče a prudce zapečeme v troubě. Ještě horké posypeme strouhaným sýrem a servírujeme ozdobené kolečkem rajčete a snítkou petrželky. |