Fettucine Carbonara - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettucine Carbonara
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33277 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
5 g | Pepř černý mletý |
330 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 365,0mg |
Draslík | 167,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettucine Carbonara postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Slaninu nakrájíme na nudličky a smažíme dokřupava při střední teplotě. Vyjmeme z pánve, přebytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem. |
2 | V průběhu vaření těstovin rozšleháme v misce vejce, parmezán a smetanu. Do směsi vmícháme slaninu. Omáčku nalijeme na horké těstoviny a opatrně promícháme. Těstoviny musejí být omáčkou jemně potažené. |
3 | Těstoviny s omáčkou ještě půl minuty až minutu zahříváme, aby omáčka mírně zhoustla, upravíme na talíře a podáváme. Pokrm můžeme podle chuti opepřit. |
Poznámka
Omáčku připravujeme pouze z čerstvých vajec, proto bychom měli při jejich nákupu sledovat dobu doporučené spotřeby.