Jednoduchý recept

Fettucine Carbonara

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33277
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

120 g Anglická slanina
5 g Pepř černý mletý
330 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
50 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Fettuccine
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,008 kcal
Kilojoule 4 218kJ
24% Sacharidy 87 g
75% Tuky 56 g
51% Sodík 1 g
67% Bílkoviny 38 g

Fettucine Carbonara postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Slaninu nakrájíme na nudličky a smažíme dokřupava při střední teplotě. Vyjmeme z pánve, přebytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem.

2

V průběhu vaření těstovin rozšleháme v misce vejce, parmezán a smetanu. Do směsi vmícháme slaninu. Omáčku nalijeme na horké těstoviny a opatrně promícháme. Těstoviny musejí být omáčkou jemně potažené.

3

Těstoviny s omáčkou ještě půl minuty až minutu zahříváme, aby omáčka mírně zhoustla, upravíme na talíře a podáváme. Pokrm můžeme podle chuti opepřit.

Poznámka

Omáčku připravujeme pouze z čerstvých vajec, proto bychom měli při jejich nákupu sledovat dobu doporučené spotřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept