Recept

Houskové knedlíky z Turnova

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 33278
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
4,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 dl Mléko polotučné
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
6 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 142kJ
8% Sacharidy 29 g
17% Tuky 13 g
19% Sodík 382 mg
19% Bílkoviny 10 g

Houskové knedlíky z Turnova postup přípravy receptu:

1

Starší housky nebo žemle pokrájíme na kostičky, polovinu dáme do mísy a zalijeme vařícím mlékem. Druhou polovinu osmažíme v pánvi na rozpáleném másle (1,5 lžíce) dozlatova.

2

Cibuli oloupeme a s omytou petrželkou pokrájíme nadrobno. V druhé pánvi na lžíci másla zpěníme cibuli, přimícháme k ní petrželku, promícháme a všechny ingredience (housky, cibuli, petrželku) dáme do mísy. Přidáme hrubou mouku, sůl, pepř, vejce a kypřící prášek. Těsto dobře vypracujeme, pokud by bylo velmi tuhé, přilijeme 0,5 dl mléka.

3

Pak těsto dáme na pomoučený vál, znovu prohněteme a vypracujeme z něj šišku. Zakryjeme čistou utěrkou, necháme chvíli odpočinout.

4

Do většího širšího hrnce dáme vařit vodu se solí. Šišku knedlíku opatrně položíme do vařící vody, zmírníme teplotu a knedlík vaříme 18-20 minut. Po 8-10 minutách knedlík ve vodě otočíme.

5

Mezitím v pánvi na rozpáleném másle (2 lžíce) osmažíme dozlatova strouhanku.

6

Uvařený knedlík vyjmeme z vody, pokrájíme na kolečka, posypeme strouhankou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept