Vodová rajská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vodová rajská polévka
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 33279 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso přední |
100 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
100 g | Petržel kořen |
300 g | Protlak rajčatový |
8 g | Sůl |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Rohlíky bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 45,3mg |
Draslík | 384,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Hovězí maso přední, Nové koření celé, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Máslo čerstvé, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vodová rajská polévka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme přední hovězí maso, kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list a nové koření, pozvolna vaříme na mírném ohni minimálně hodinu a sbíráme bílkovinovou pěnu, která se tvoří na povrchu. Hotový horký vývar opatrně slijeme, zeleninu a maso odložíme na jiné použití. Do čistého vývaru vmícháme rajský protlak, dosolíme a ještě 15 minut povaříme na mírném ohni. Podáváme s krutony - na másle opečené kostičky rohlíku. |