Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33280

Ingredience

2 hrnek Bazalka
125 ml Olej olivový
3 polévková lžíce Oříšky piniové
40 g Sýr Parmezán
2 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
5 g Sůl
500 g Těstoviny Linguine
2 stroužek Česnek
5 g Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 916 kcal
Kilojoule 3 831kJ
27% Sacharidy 99 g
62% Tuky 47 g
33% Sodík 654 mg
52% Bílkoviny 30 g

Linguine s pestem postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme,vrátíme do hrnce.

2

Asi 5 minut předtím, než se těstoviny dovaří,opražíme piniové oříšky na malém ohni dozlatova (2-3 minuty). Necháme je vychladnout. Piniové oříšky, bazalku, česnek, sůl a sýry mixujeme na jemno asi 20 sekund. Umělohmotnou stěrkou seškrábneme hmotu ze stěn nádoby.

3

Mixér uvedeme do chodu, postupně přiléváme tenkým praménkem olivový olej, až vznikne nazelenalá pasta. Podle chuti můžeme přidat černý pepř. Omáčku protřeseme s těstovinami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept