Linguine s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s pestem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33280 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 hrnek | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
125 ml | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Oříšky piniové |
5 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
40 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Linguine |
5 g | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 687,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Linguine, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s pestem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme,vrátíme do hrnce. |
2 | Asi 5 minut předtím, než se těstoviny dovaří,opražíme piniové oříšky na malém ohni dozlatova (2-3 minuty). Necháme je vychladnout. Piniové oříšky, bazalku, česnek, sůl a sýry mixujeme na jemno asi 20 sekund. Umělohmotnou stěrkou seškrábneme hmotu ze stěn nádoby. |
3 | Mixér uvedeme do chodu, postupně přiléváme tenkým praménkem olivový olej, až vznikne nazelenalá pasta. Podle chuti můžeme přidat černý pepř. Omáčku protřeseme s těstovinami a podáváme. |