Pikantní králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní králík
Pikantní králík
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 33281 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cibule - nať |
3 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Hořčice |
3 ks | Kapie |
5 polévková lžíce | Kečup ostrý |
0,5 kg | Králičí maso |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Pórek |
200 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
4 l | Cibule - nať |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 151,3mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule - nať, Feferony, Králičí maso, Sůl, Cibule - nať mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapie, Kečup ostrý, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní králík postup přípravy receptu:
1 | Maso z vykostěného králíka naklepeme, nakrájíme na nudličky, v pánvi na rozehřátém sádle osmažíme. Přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek, na proužky kapii, nasekanou feferonku a cibulovou nať. Posypeme solí, pepřem, přidáme kečup, hořčicí, podlijeme vývar, přiklopíme poklicí a dusíme nejméně 30 minut. |
2 | Když je maso měkké, nakrájíme na kolečka pórek, posypeme směs a necháme ještě pod poklicí. |
3 | Po dobu dušení nezapomeneme občas zamíchat. |
Poznámka
Podáváme s rýži anebo smaženými hranolky.