Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 33282

Ingredience

1 g Celer řapíkatý
40 g Cibule
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
500 g Telecí kotlety
1 špetka Tymián čerstvý
2 ks Bobkový list
250 ml Hovězí vývar základní
55 g Máslo čerstvé
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 715kJ
1% Sacharidy 4 g
125% Tuky 94 g
9% Sodík 170 mg
25% Bílkoviny 14 g

Roláda z telecího masa postup přípravy receptu:

1

Z telecího masa odstraníme všechen tuk a chrupavky a naporcujeme ho do plátků, které lehce naklepeme a plátky naklepaného masa srolujeme do rolek, které pevně srolujeme a zpevníme nití nebo tenkým provázkem. Vzniklé rolky opečeme ze všech stran na rozehřátém másle. Opečené rolky vyjmeme z pekáčku, a na rozehřáté máslo dáme cibuli s mrkví a několik minut dusíme. Když zelenina změkne, přidáme k ní masové rolky, zalijeme hovězím vývarem a vínem, přidáme bobkový list, celer, tymián, pepř a sůl, a za občasného zamíchání a podlévání pečeme při teplotě 180°C asi 2 1/2 hodiny. Poté do rolek píchneme vidličkou. Pokud je vytékající šťáva čirá, je maso upečené. Vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout. Šťávu slijeme a po jejím vychladnutí odstraníme tuk. Šťávu bez tuku zprudka povaříme, aby získala sirupovitou konzistenci, a částečně ji zchladíme. Z opečeného masa odstraníme zpevňující nitky a potřeme ji zhoustlou šťávou. Potřené, pečené maso necháme vychladnout nakrájíme ho na plátky a až do podávání maso uchováváme v lednici.

Poznámka

Pokrm se připravuje 15 minut a 30 minut chladí v lednici. Hotovou roládu podáváme ozdobenou plátky rajčat. Tip: Zbylé víno nikdy nevyléváme. Můžeme ho použít k vypláchnutí pekáčku - červené víno se hodí na přípravu šťávy k masu. Bílé víno lze doporučit na přípravu ryb vařením. Láhev je nutné dobře zazátkovat, aby se zabránilo jeho dalšímu kvašení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept