Recept

Bucatini s omáčkou amatriciana

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33283
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Chilli paprička
60 g Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
60 g Pancetta
5 g Pepř černý mletý
1 kg Rajčata
5 g Sůl
35 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Bucatini

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 082kJ
23% Sacharidy 82 g
14% Tuky 11 g
32% Sodík 644 mg
34% Bílkoviny 19 g

Bucatini s omáčkou amatriciana postup přípravy receptu:

1

Rajčata nakrojíme do tvaru kříže, ponoříme je na 1-2 minuty do vroucí vody, necháme okapat a krátce ponoříme do studené vody. Od místa naříznutí je oloupeme, překrojíme na poloviny, odstraníme semínka, nakrájíme nadrobno.

2

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Pancettu nakrájíme najemno.

3

Asi 5 minut předtím, než jsou těstoviny hotové, smažíme na oleji pancettu nebo jinou anglickou slaninu, cibuli a chilli papričky. Po zhruba 3 minutách přidáme rajčata, sůl a pepř. Omáčkou zalijeme těstoviny a protřeseme. Porce před podáváním ozdobíme hoblinkami parmezánu, podle chuti opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept