Recept

Bramborovo-zelné knedlíky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33284

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
2 ks Rohlíky bílé
100 g Slanina vepřová
1 dl Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
3,5 l Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 402kJ
8% Sacharidy 28 g
26% Tuky 20 g
31% Sodík 628 mg
21% Bílkoviny 12 g

Bramborovo-zelné knedlíky postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory ve slupce oloupeme, jemně nastrouháme. Brambory jsme uvařili den předem v 1.5 litru vody se lžičkou soli.

2

Slaninu pokrájíme na kostičky, v pánvi ji vysmažíme dozlatova, dáme do mísy. Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme ke slanině. Ještě přidáme vymačkané a nadrobno pokrájené kysané zelí, rozšlehané vejce ve smetaně a nastrouhané brambory.

3

Bramborovo-zelnou směs dobře zpracujeme, pomocí dlaní vytvoříme větší kulaté knedlíky.

4

Do hrnce si dáme vařit vodu se solí (2 l voda + 2 lžičky sůl) a knedlíky pomalu vaříme 15 až 20 minut podle velikosti.

5

Podáváme s cibulkou, kterou jsme si usmažili na sádle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept