Čínský salát s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínský salát s kuřecím masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33285 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
8 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
85 g | Fazolové výhonky |
1 špetka | Koření pěti vůní |
680 g | Kuřecí prsa |
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Zálivka | |
---|---|
4 polévková lžíce | Arašídová pomazánka |
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 921,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Okurka salátová, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Sezam - semena, Sůl, Víno rýžové čínské, Chilli koření mleté, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Olej sezamový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové výhonky, Koření pěti vůní, Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Arašídová pomazánka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínský salát s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou. Přidáme lžíci sójové omáčky, prášek z pěti druhů koření a trochu citronové šťávy. Zakryjeme, přivedeme k varu, povaříme cca 20 minut. |
2 | Okurku oloupeme, nakrájíme na kratší tenké proužky, nasypeme do cedníku, osolíme a zakryjeme zatíženým talířem. Necháme stát půl hodiny a pod cedník umístíme nádobu. |
3 | Kuřecí maso vyjmeme z hrnce, necháme chvíli vychladnout, odstraníme kůži a kousky masa přejedeme válečkem, aby změkly. Nakrájíme na tenké nudličky a odložíme. |
4 | V pánvi rozpálíme slunečnicový a sezamový olej. Za stálého míchání na něm opražíme sezamová semínka cca půl minuty. Vmícháme zbytek sójové omáčky a rýžové víno. Přidáme na tenké kousky nakrájenou mrkev a za stálého míchání povaříme 2-3 minuty. Mrkev z hrnce opět vyjmeme. |
5 | Nasolenou okurku opláchneme, usušíme papírovou utěrkou a vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku, fazolové výhonky, uvařenou mrkev a veškerou šťávu, která zůstala v pánvičce. Důkladně promícháme s masem, přemístíme do mělkého talíře, zakryjeme, necháme hodinu chladit. Mezitím jednou promícháme. |
6 | Na zálivku utřeme arašídovou pomazánku s citronovou šťávou, sezamovým olejem a mletým chilli. Přilijeme trochu horké vody a vymícháme těsto. Na závěr přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a důkladně promícháme. |
7 | Kuřecí maso se zeleninou rozdělíme na talíře, zalijeme zálivkou a podáváme. |
Poznámka
čas vaření je bez doby na chlazení - 1 hodina