Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 33288
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1,5 kávová lžička Majoránka
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 30%
1 ks Vejce slepičí
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 920 kcal
Kilojoule 3 851kJ
26% Sacharidy 94 g
62% Tuky 47 g
11% Sodík 225 mg
51% Bílkoviny 29 g

Zelňáky postup přípravy receptu:

1

Na vál nasypeme hladkou mouku, přidáme k ní kysané zelí, sádlo, vejce, sůl a pepř. Promícháme pomocí vidličky, rukama zpracujeme těsto. Rozválíme z něj placku o síle asi 0.5 cm a dáme ji na plech, který jsme vymazali sádlem. Placku potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme majoránkou a nastrouhaným tvrdým sýrem. Pak na plechu placku rádýlkem nakrájíme na čtverce, dáme do předem vyhřáté trouby péct.

2

Pečeme při 220 °C přibližně 15-20 minut dozlatova. Zelňáky podáváme horké i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept